Theater Sonnevanck

Terug naar het overzicht

Omschrijving

Theater Sonnevanck is het jeugdtheatergezelschap van Oost-Nederland. Wij maken muziektheater voor kinderen en jongeren. Onze voorstellingen gaan over leven en samenleven in deze tijd, volwassen thematiek voor een jong publiek. Theater Sonnevanck trakteert je op muziektheater dat een feest is voor ogen, oren, gevoel en verstand. Met aansprekende en humorvolle voorstellingen schudden we je verbeeldingskracht wakker.

Vanuit standplaats Enschede speelt Theater Sonnevanck in theaters en op scholen in heel Nederland, met extra aandacht voor Overijssel en Gelderland. Sinds 2013 maken we samen met Toneelgroep Oostpool voorstellingen voor jongeren vanaf 12 jaar.

Educatie

Visie

Theater Sonnevanck maakt muziektheater om kinderen te inspireren. Onze educatieve projecten verdiepen het verhaal, versterken de verbeelding en vergroten de beleving van muziektheater voor de kinderen in het publiek. Rondom de voorstellingen maken de kinderen niet alleen theater in de klas maar vaak spelen zij ook een belangrijke rol in de voorstelling zelf. We ontwikkelen alle projecten in samenwerking met groepsleerkrachten uit het basisonderwijs, daardoor sluiten onze voorstellingen en het educatiemateriaal naadloos aan op thema's die op school spelen.

Leerlijn: De betekenis van Theater

De leerlijn De Betekenis van Theater ondersteunt leerkrachten in het onderzoeken, uitvoeren en evalueren van theater in de klas. In de lessen worden kinderen van elke leeftijdsgroep uitgedaagd om op hun eigen niveau een toneelstukje te verzinnen, oefenen en te presenteren.

Voor vragen over de leerlijn of het boeken van een voorstelling kunt u contact opnemen met

Susan Waanders

Telefoon: 053 431 54 00

E-mail: bemiddeling@sonnevanck.nl

 

Laat een review achter

Geef je reactie op dit aanbod.
CEPPO kan je reactie hier dan plaatsen.

Contactpersoon Hedwig de Bruijn
E-mail contactpersoon info@ceppo-oldenzaal.nl

NADERE INFORMATIE

website: www.sonnevanck.nl