Rijksmuseum Twenthe

Terug naar het overzicht

Omschrijving

Het ideale museum voor cultuureducatie in de 21ste eeuw

Rijksmuseum Twenthe is een co-producent van Roombeek Cultuurpark. Zij heeft de mooiste en rijkste kunstcollectie van Oost-Nederland vanaf de middeleeuwen tot nu. Bij RMT draait het niet alleen om de kunst, maar vooral om de verhalen rondom de kunstwerken. De context staat centraal en daarmee is RMT het ideale museum voor cultuureducatie in de 21ste eeuw!

RMT biedt een divers educatief programma met accenten op de drie vormen van cultuureducatie: actief, receptief en reflectief.

Actief

Onder de noemer ‘Kunstkick’ verzorgt RMT een breed aanbod van workshops waarbij het accent ligt op actieve cultuureducatie: leerlingen gaan onder begeleiding van professionele kunstenaars zelf werken met kunstzinnige middelen en/of technieken.

Receptief

RMT heeft in aansluiting bij de collectiepresentatie ‘De Gouden Eeuw van Twente’ een theatervoorstelling ontwikkeld waarbij het accent ligt op receptieve cultuureducatie: leerlingen beleven via een theatervoorstelling en museumbezoek het verhaal van de familie Van Heek en de Gouden Eeuw van Twente.

Reflectief

Het museum heeft een leerlijn gemaakt waarbij leerlingen gedurende hun basisschoolperiode kennismaken met vier verschillende periodes uit de (kunst)geschiedenis. Bij deze lessen ligt het accent op reflectieve cultuureducatie: onder begeleiding van een museumdocent gaan de leerlingen op onderzoek uit in het museum. Door samen te kijken ontdekkingen de leerlingen de verhalen achter de kunstwerken.

Rijksmuseum Twenthe juicht ook een klassikaal bezoek aan de tentoonstellingen toe.
Let op! Rijksmuseum Twenthe, de Twentse Welle en TETEM Kunstruimte werken samen op het gebied van Cultuureducatie. Kijk voor meer informatie op www.roombeekcultuurpark.nl. Voor boekingen kunt u mailen met loes@roombeekcultuurpark.nl.

Laat een review achter

Geef je reactie op dit aanbod.
CEPPO kan je reactie hier dan plaatsen.

Contactpersoon Hedwig de Bruiijn
E-mail contactpersoon info@ceppo-oldenzaal.nl