Orkest van het Oosten

Terug naar het overzicht

Omschrijving

In Overijssel wordt op veel fronten en op veel manieren gewerkt aan het verbeteren en verspreiden van het muziekonderwijs aan kinderen en jongeren. Daar zijn veel partijen uit de kunstsector, het onderwijs, de gemeenten en provincie bij betrokken. Muziekeducatie vormt een belangrijk speerpunt in het beleid van Orkest van het Oosten. Hét orkest van Overijssel heeft als spil van de provincie de ambitie op zich genomen om in samenwerking met zoveel mogelijk partners meer coherentie aan te brengen in het educatieve aanbod in de provincie en de effecten ervan te versterken.

Orkest van het Oosten biedt een gevarieerd aanbod aan educatieve concerten voor de allerkleinsten uit het primair onderwijs tot aan eindexamen leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Afhankelijk van de beschikbaarheid en de mogelijkheden van de school, biedt het Orkest van het Oosten voorstellingen aan in de klas, in een lokaal theater en in de Overijsselse concertzalen. Naast de vaste programmering biedt Orkest van het Oosten ook interactieve workshops aan, staat het orkest regelmatig op culturele evenementen en levert het orkest een bijdrage aan provinciale initiatieven zoals de week van de amateurkunst in Enschede. Benieuwd naar het reilen en zeilen van een professioneel symfonieorkest? Kom dan langs op repetitiebezoek. Niet alleen krijg je een echte repetitie te zien, maar ook krijg je een rondleiding backstage en krijg je de kans om op verschillende instrumenten te spelen.

Voor meer informatie over het aanbod van Orkest van het Oosten, neem een kijkje op onze website via: https://www.ovho.nl/muziek-educatie/scholen

Of neem direct contact met ons op:
educatie@ovho.nl
053 – 4878700

Laat een review achter

Geef je reactie op dit aanbod.
CEPPO kan je reactie hier dan plaatsen.

Contactpersoon Hedwig de Bruijn
E-mail contactpersoon info@ceppo-oldenzaal.nl